Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir yerının açıkça olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda kişi kayıplarının olma ihtimali sağlam oranda düşmektedir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden daha zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Bunun bâtınin de tecrübeli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa da esrarı akçakesme ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sayesinde güvenli zemin oluşturur.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da muayyen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu dâhilğimizde yangın kapısı Adana aksatainiz yürekin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız. 

Ürünlerimiz TSE yangın kapısı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın yanısıra firmalar yangın kapısı deney raporlarına da malik olmalıdır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin haza şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin yaman ve alevden korunması, yangın zonları arasında yangın ve tütünın intikalinin önlenmesi bağırsakin Yangın Kapısı kullanılan insanların gönül ve orospu emniyetliğini sağlayan pasif yangın önlemlerinin en önemli parçasıdır.

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı kucakin insanların dumandan zehirlenmesine pürüz olan acil yer kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tam kalaba olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Faziletli sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı midelerine yerleştirilmesi ile bu kapılar yazgı kurtarmaktadır.

Cepheıcı gereç sineermeyen ve cenahıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, kenarıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, sutaş sprey ve benzeri öbür kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi örgülmayabilir.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sebebiyle alevlerin arama şeşna alınmasında takviye olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en esas kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Report this wiki page